Agenda

Cursus: Geschiedenis van de Infectieziekten

4 feb 2022 | 10:00 tot 3 jun 2022 | 16:00

Ook dit jaar wordt in het Trefpunt weer een cursus Medische Geschiedenis gegeven. Gedurende 5 vrijdagen wordt door 10 deskundigen een panoramisch beeld gegeven van het spoor dat infectieziekten in de geschiedenis hebben getrokken.

Het Trefpunt zet een lange traditie van medisch-historische cursussen voort met een nieuwe cursus in het voorjaar van 2022. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten met twee lezingen in de ochtend en de vertoning van een medisch-historische film (afgestemd op het thema Infectieziekten) en de bespreking van bronteksten in de middag. Het ochtendprogramma kan ook separaat via een livestream worden gevolgd. Voor het middagprogramma is fysieke aanwezigheid vereist.

Naast de 'luistercursus' wordt in het Trefpunt een werkcursus georganiseerd, bestemd voor degenen die zelf een medisch-historisch onderwerp bewerken. Tijdens deze werkcursus worden de methode van medisch-historisch onderzoek en het lopend onderzoek van de deelnemers besproken, waarbij instructies worden gegeven voor het gebruik van de bronnen en literatuur in het Trefpunt. 

Voor nadere informatie zie

https://tmgn.nl/artikel?id=trefpuntcursus-2022

Locatie

Trefpunt Medische Geschiedenis, Urk

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier