Agenda

De relatie tussen apotheker en arts; toen, nu en in de toekomst

29 okt 2022 | 10:30-15:15

Nadat we 2 jaar lang vanwege de corona geen Farmaceutisch Historische Dag konden organiseren hebben we er nu alle vertrouwen in dat het doorgaat, met een actueel thema

Tijdens deze farmaceutisch historische dag zullen we de relatie tussen arts en apotheker door de eeuwen heen zichtbaar maken. Sinds de jaren zeventig is de relatie tussen arts en apotheker wezenlijk veranderd. En nog steeds worden nieuwe thema’s aangeboord die de samenwerking/ de relatie nieuwe impulsen geven. Door te kijken naar de samenhang tussen verleden, heden en toekomst proberen we de ontwikkeling te verbeelden.

Het bestuur heeft gekozen voor een beperkte opzet, na 2 jaren van afgelastingen en dus teleurstellingen door de Corona-epidemie. Een beperkt aantal deelnemers, circa 35) kunnen we ontvangen in onze museumruimte in Urk, anderen kunnen deelnemen door onze streaming-faciliteit. Tussen half 11 en circa 3 uur worden de lezingen gehouden.

Er zijn een vijftal lezingen, waarbij we aandacht schenken aan de vroege geschiedenis tot de 2e wereldoorlog en een blik op de moderne geschiedenis werpen vanaf die tijd tot heden, zowel verwoord door een apotheker als door een huisarts. We hopen ook aandacht te schenken aan de veranderingen die dientengevolge in de opleiding van apothekers plaatsvonden en we sluiten af met een blik op de toekomst. Het exacte programma hopen we zo spoedig mogelijk te publiceren.

Tijdens lunchtijd, maar ook na afloop is er gelegenheid in de loodsen met tentoonstellingen rond te struinen. (Trefpunt Medische Geschiedenis, Foksdiep 6 te Urk.)

Op korte termijn wordt duidelijk hoe u zich kunt aanmelden en hoe u via de streamingfaciliteit kunt deelnemen.

Aanmelden nieuwsbrief