Nieuws

"Papaver" naar Urk (update)

Het grote koperen kunstwerk dat jarenlang de hal van de KNMP aan de Alexanderstraat heeft gesierd is op 28 januari naar Urk gekomen en op 4 februari op zijn definitieve plaats gehangen.

Jarenlang heeft een groot koperen kunstwerk de hal van de KNMP aan de Alexanderstraat, Den Haag gesierd, zie foto. Hoe lang, en wat het kunstwerk voorstelt was in de vergetelheid geraakt. Met dank aan Annemieke Horikx weten we nu dat dit kunstwerk in 1968 is geschonken door de leden van de KNMP bij de opening van de nieuwbouw aan de Alexanderstraat. Het kunstwerk is gemaakt door beeldend kunstenaar Hubert Hieck. Door velen is het aangezien voor een papaver maar dat is niet juist. Hierck heeft zich laten inspireren door planten als basis van geneesmiddelen. Uit een vijzel komen takken, bladeren met vruchten en zaden, waarbij de vorm doet denken aan de levensboom (uit het paradijs dus).

Het was op maat gemaakt voor de hal van de KNMP, 3 meter hoog. Recent is de hal verbouwd en moest een alternatieve plaats worden gezocht wat gezien de afmetingen nog niet zo eenvoudig was. Uiteindelijk is voor Urk gekozen. Op 28 januari is het werk op transport naar Urk gegaan, en het is 4 februari opgehangen. Dat was "just in time" voor de KNMP delegatie onder leiding van directeur Eric Janson die op dezelfde dag op bezoek kwam. Op de foto's ziet u achtereenvolgens manager Facilitaire Dienst van de KNMP, Harry Steenwijk bij de bezorging, de hoogwerker bij het ophangen en de KNMP delegatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier