Nieuws

Peter van den Hooff over de Amsterdamse gaper commotie

Na een tweet van Sylvia Witteman gaat een gaper aan de gevel van een Amsterdamse drogisterij verdwijnen. Is dit een vorm van dwingelandij of is de commotie verklaarbaar? Peter van den Hooff, de drijvende kracht achter de gapergalerij van het Nationaal Farmaceutisch Museum vertelt bij NPO en de Volkskrant wat hij ervan vindt

Het item met Peter van den Hooff is uitgezonden tijdens het 8 uurs journaal op 9 juli; een uitgebreide versie is te vinden op

https://nos.nl/artikel/2340127-oosterse-gaper-op-zich-niet-racistisch-maar-ik-snap-de-ophef-over-deze.html

Zoals Peter vertelt gaat het hier zeker niet om een originele gaper. De karikaturale figuur is a-typisch voor de originele gapers, die in volle glorie zijn te zien op onze website het Nationaal Farmaceutisch Museum. Toen we nog in Gouda het fysieke museum hadden was dat trouwens gevestigd in "de Moriaan"....

https://www.nationaalfarmaceutischmuseum.nl/exposities/gapergalerij

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier