Nieuws

Vitrinetafel van opiumtentoonstelling naar Urk

Tijdens de tentoonstelling "Worlds of Opiates" van het Poppi museum (in oprichting) in het Centraal station Amsterdam was een 4 meter lange vitrine tafel een belangrijk onderdeel. Na de sluiting is deze tafel naar Urk gekomen en kan hier de rijke geschiedenis van opium en daarvan afgeleide producten in al zijn facetten worden bekeken.

De vitrinetafel bevat 15 heel diverse onderwerpen, zoals  oude en nieuwe geneesmiddelverpakkingen, advertenties, morfine op het slagveld, heroïnegebruik in Amsterdam, de opioide crisis. In totaal 15 onderwerpen komen aan de orde, via een QR code kan meer informatie worden verkregen, hierbij de link naar de 15 onderwerpen
https://poppi.amsterdam/content-tour/

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier