Nieuws

Presentaties FHD 2022: Relatie tussen apothekers en artsen

De presentaties van de Farmaceutisch Historische Dag 2022, gehouden op 29 oktober zijn hier nu te vinden.

Door de Coronapandemie heeft de stichting twee jaar lang geen farmaceutisch historische dag (FHD) kunnen organiseren. Op 29 oktober jl. was het dan eindelijk zover, hoewel nog in afgeslankte vorm. We hebben rond 40 personen in de museumruimte in Urk ontvangen, daarnaast keken maximaal 20 mensen online mee. Tijdens lunchtijd, maar ook na afloop was er gelegenheid om in de loodsen met tentoonstellingen rond te struinen.
Tijdens deze farmaceutisch historische dag stond de relatie tussen arts en apotheker door de eeuwen heen centraal. Sinds de jaren zeventig is de relatie tussen arts en apotheker wezenlijk veranderd. En nog steeds worden nieuwe thema’s aangeboord die de samenwerking/ de relatie nieuwe impulsen geven. Door te kijken naar de samenhang tussen verleden, heden en toekomst hebben we geprobeerd de ontwikkeling en de mogelijkheden, zoals in het onderwijs, te verbeelden.
Daar waren 5 lezingen voor nodig, waarvan u de video-presentaties kan vinden op 
https://www.youtube.com/playlist?list=PL_b5_PmEGs-g69k_0K139t7mkKPWVcdex

De link naar de PowerPoint presentaties als pdf vindt u hieronder 

Klik op een presentatie om deze te openen:

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier