Nieuws

Gevelopschrift Apotheek de Vijzel

We hebben al het een en ander van apotheek de Vijzel uit Amsterdam, maar daar is nu een gevelopschrift van rond 1900 bijgekomen.

Apotheek de Vijzel uit Amsterdam was gevestigd in de van Woustraat, nu aan de Ceintuurbaan (hoek met van Woustraat). Het gevelopschrift dat oorspronkelijk gemonteerd was op de oude apotheek ging mee naar de nieuwe.
Sanne Pleiter heeft een artikel geschreven, Amsterdams vergeten letters. Houten gevelopschriften uit de periode rond 1900. (Heemschut februari 2004 pag 26-29) en hierin komt het gevelopschrift van apotheek de vijzel aan de orde.
Het gevaar was dat dit markant exemplaar geheel vergeten zou worden nu het na een verbouwing moest wijken. Vorige eigenaar Frans Sitsen heeft zich echter over het bord ontfermd en gezorgd dat het is overgedragen aan de Stichting Farmaceutisch Erfgoed.
Na een restauratie met goudverf (zie foto met Jard Baljet) hebben Jard en Peter Wittop Koning het houten gevaarte gemonteerd boven de pleisterkasten afkomstig uit Harderwijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier