Nieuws

In the name of the Poppy

"In het voetspoor van de papaver" is de laatste tentoonstelling toegevoegd aan het Nationaal Farmaceutisch Museum. Deze is nu als eerste in het engels vertaald, wat niet onopgemerkt is gebleven.

Wie nu de tentoonstelling bezoekt "In het voetspoor van de papaver", van het Nationaal Farmaceutisch Museum,  vindt bovenin een knop met de UK vlag. Wie hierop klikt krijgt de engelse versie. https://www.nationaalfarmaceutischmuseum.nl/exposities/footsteps-poppy
Het Amerikaanse weblog "Points" geeft aandacht aan deze versie. Dit weblog is een samenwerking tussen de AIHP (American Institute for the History of Pharmacy) en de ADHS (Alcohol and Drugs History Society).
Toine Pieters wordt geciteerd, daarbij komt ook de algemene opbouw van de tentoonstellingen aan de orde. Het stuk eindigt zo
Indeed, by showcasing diverse sources from a multitude of collections, this exhibition offers an accessible and sensorially stimulating dedicated resource regarding the history of opium and its uses. The virtual exhibition is “open” to visitors now! 
Zie https://pointshistory.com/2023/04/25/in-the-footsteps-of-the-poppy-a-new-virtual-exhibition/

 

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier