Nieuws

Aankomst van deel boekencollectie van Annette Bierman

Na ontvangst in delen begint het ontdekken en selecteren van de nalatenschap van Annette Bierman.

We zijn verheugd om de ontvangst van een uitzonderlijke schenking te melden. Kort na het overlijden van Annette Bierman werd bekend dat zij haar indrukwekkende verzameling boeken, tijdschriften en andere documenten en geschriften heeft nagelaten aan de KNMP/SFE. Vrijwilligers van SFE zijn druk bezig zijn geweest met het inpakken van deze kostbare schat, die de verhuizer heeft overgebracht naar een opslagplaats.

We konden niet wachten om deze waardevolle collectie over te brengen naar het Trefpunt Medische Geschiedenis op Urk. Op 27 juni jl. werden twee van de maar liefst dertien pallets met verhuisdozen met open armen ontvangen. Om ervoor te zorgen dat de collectie op een zorgvuldige en gestructureerde manier wordt geïntegreerd, hebben we in overleg met de archivaris van de KNMP een beslisboom opgesteld. Deze helpt ons om de eerste selectie te maken en uiteindelijk alle aanwinsten op te nemen in de catalogus van SFE. Dankzij dit proces kunnen we de prachtige nalatenschap met anderen delen en verder onderzoek en begrip bevorderen op het gebied van farmaceutische geschiedenis.

We zijn Annette Bierman dankbaar voor haar vrijgevigheid en het vertrouwen dat ze in ons heeft gesteld. Daarnaast zijn we heel blij met de inzet van onze toegewijde vrijwilligers. Hun harde werk en passie maken het mogelijk om deze unieke collectie te bewaren en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties.

Blijf ons volgen voor meer updates over dit spannende project. Samen zullen we ervoor zorgen dat de erfenis van Annette Bierman blijft voortleven en inspireren.

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier