Nieuws

Toine Pieters over de opioïde crisis

De huidige opioïde crisis heeft met name in de VS zeer ernstige vormen aangenomen. Deze heeft een lange aanloop gehad, die Toine Pieters laat beginnen rond 1880. Het is geen rechte lijn, maar meer een golfbeweging van zorg voor een adequate pijnbestrijding (met grotere gevolgen voor niet-medisch gebruik) tot sterke restrictie met daarbij weer gevolgen voor de pijnbestrijding bij ernstige aandoeningen. Waarbij de slinger in de VS (en in mindere mate de EU) nu is doorgeslagen naar het niet-medisch gebruik cq misbruik. Dit artikel maakt inzichtelijk waarom de huidige crisis in de VS zoveel ernstiger vormen heeft aangenomen in vergelijking met de EU.

Dit review artikel is verschenen in Psychoactive 2023, 2(4), 317-336.

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier