Nieuws

Lezing Farmacogenetica door Jard Baljet

Op 16 februari 2024 hield Jard Baljet op het Trefpunt een lezing over farmacogenetica

Farmacogenetica beoogt de farmacotherapie voor de patiënt te verbeteren door rekening te houden met diens genetisch profiel. Het is een nog jonge loot aan de stam van de farmaceutische wetenschappen, hoewel al in de jaren 50 een verband werd gelegd tussen versneld / vertraagd metabolisme van geneesmiddelen. Maar concrete resultaten worden pas geboekt nu relatief goedkoop het DNA profiel kan worden bepaald. 
Het is een mooi overzicht geworden van de ontwikkelingsgeschiedenis van dit vak. Nederland is hierbij een voorloper, met daarbij een belangrijke rol voor de KNMP, waarvoor Jard, 7 jaar in het Hoofdbestuur heeft gezeten. Hierbij de link naar zijn lezing
 https://www.youtube.com/watch?v=5JHcfP1bgIw

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier