Nieuws

Bezoek Apothekersmuseum Kisters en Historisch Museum Wolfheze

Op 11 juni bezochten 9 bestuursleden en vrijwilligers van de Stichting Farmaceutisch Erfgoed het Apothekersmuseum Kisters in Doorwerth, en het Historisch Museum Wolfheze (psychiatrie).Het was een heel geslaagde dag, waarbij mogelijke vormen van samenwerking zijn besproken.

Na het overlijden van mevrouw Kisters, eind vorig jaar, was het voor de buitenwereld niet direct duidelijk wat er zou gebeuren met het Apothekersmuseum Kisters in Doorwerth. Maar Rob Kuiper,  met zijn vrouw al veel langer de drijvende kracht achter het museum van de psychiatrische instelling in Wolfheze, is nu ook betrokken bij het Apothekersmuseum en heeft inmiddels een enthousiaste groep vrijwilligers geformeerd. Een goede reden om als Stichting nader kennis te maken met het Apoithekersmuseum, met als "bijvangst" een bezoek aan het Historisch Museum Wolfheze. Het was een heel geslaagd bezoek, met een heerlijke lunch in het Apothekersmuseum, waarbij we met een groot deel van de vrijwilligers van het Apothekersmuseum kennis konden maken.
Vele ideeën voor een verdere samenwerking kwamen op, met op dit moment concrete afspraken over een bezoek van de Doorwerth vrijwilligers aan het Trefpunt, en uitwisseling van duplicaten en doorverwijzen van aanbieders in het geval aangeboden objecten niet in de eigen collectie kunnen worden opgenomen.
Onze "nestor" Jo Zuketto kon bij een aantal objecten aangeven hoe in de praktijk hiermee werd omgegaan, en Jo komt nog een keer terug om, nu met camera erbij, uitleg te geven.

Zie ook het blog van Ellen Kruize Kok  https://ellensocial.nl/tip-voor-deze-zomer-ontdek-apothekersmuseum-kisters

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier