Publicaties

Educated Drug Dealer. Een kijkje in het leven van een apothekersassistente

Ellen Kruize Kok
ISBN
9789083166711
Pagina's
203
€ 19.50

Voor iemand die online zeer actief is (blogs, diverse Facebook, Twitter, LinkedIn en Instragram accounts), lijkt de stap naar een offline en old school boek een stap terug. Het tegendeel is waar. Ellen schrijft op een hedendaagse, snelle manier zoals die op Socials gebruikt worden om haar verhalen kwijt te kunnen. Dat doet ze met een soepele, heldere en beeldende schrijfstijl waardoor het vak van apothekersassistent tussen 2005 en 2015 mooi inzichtelijk gemaakt wordt.
Ellen neemt je in 32 korte hoofdstukken mee in haar beroepskeuze, haar ervaringen als stagiaire en de struggles die daarna volgen als startend en ervaren apothekersassistent. Ze schetst een goed beeld van de openbare farmacie vanaf 2005, waarin apotheken nog bereidingen deden en het preferentiebeleid nog in de kinderschoenen stond. Desondanks zijn de verhalen tijdloos; zelfzorgvragen afhandelen, (on)vriendelijke patiënten aan de balie, zo nu en dan een bezorging doen en begeleiding bij overlijden van patiënt en naasten.
Naast haar eigen verhalen heeft Ellen ruimte gegeven voor gastbloggers die een inkijkje geven in hun werkzaamheden in de farmacie. Zo is er een stukje over de dienstapotheek, een dorpsapotheek, poliklinische apotheek, instellingsapotheek en komen ook een Farmaceutisch Consulent en apotheker aan het woord.
Het is een boek geworden dat voor een heel breed publiek geschikt is, voor iedereen die op een of andere manier te maken heeft met de farmacie. Professionals, scholieren, studenten en patiënten zijn allemaal van harte uitgenodigd dit mooie boek te lezen!

Nathalie Beijersbergen

Aanmelden nieuwsbrief

Doneren?

Donatieformulier